Posted on

Potpisan ugovor sa Abu Dabi fondom za razvoj

 

potpisivanje_abu_dabi

U glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, sjedištu Abu Dabi Fonda za razvoj (ADFD), potpisan Sporazum o dugoročnom kreditiranju crnogorske poljoprivrede u iznosu od 50 miliona dolara. Sa predstavnicima ADFD sporazum su potpisali ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović i predsjednik odbora direktora Investiciono – razvojnog fonda Crne Gore dr Zoran Vukčević.


Realizacijom ovog Sporazuma obezbijediće se sredstva u iznosu od 50 miliona dolara po veoma povoljnim uslovima, koji podrazumijevaju kamatnu stopu od 2,5 odsto, 4 godine grejs perioda i rok otplate 17 godina, čime će se omogućiti, ne samo, nove investicije zasnovane na modernim tehnologijama, već i kreiranje novih radnih mjesta, dostizanje standarda i postepeni rast izvoza.

Doprinos IRF-a razvoju crnogorske poljoprivrede, pored dosadašnjeg angažmana i rezultata u dijelu kreditiranja, u narednom periodu ogledaće se i u realizaciji ovog kreditnog aranžmana, jer će IRF imati ključnu ulogu u distribuciji sredstava ka krajnjim korisnicima, poljoprivrednim proizvođačima.

Izvor: http://www.irfcg.me/

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s