Posted on

xviii-cpf_700x390Skupština Crne Gore, u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), Savjetom za regionalnu saradnju (RCC) i Regionalnim centrom za jednakost polova (GTF), organizovala je XVIII Cetinjski parlamentarni forum (CPF) koji je, na temu “Žene u biznisu”, održan 8. i 9. juna u Vladinom domu, u Prijestonici Cetinje.

Na poziv organizatora, događaju je ispred Unije poslodavaca Crne Gore prisustvovala šefica Sektora za PR i marketing i savjetnica za žensko preduzetništvo Zvezdana Oluić.

XVIII CPF otvorili su predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore Aleksandar Damjanović i predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore Nada Drobnjak. U svom uvodnom obraćanju, Aleksandar Damjanović je istakao značaj i važnost regionalnog povezivanja i saradnje, ukazujući da se Cetinjski parlamentarni forum po drugi put bavi pitanjima „Žena u biznisu“. U toku ceremonije otvaranja, Nada Drobnjak je ukazala na potrebu da se na pravi način sagleda položaj žena u biznisu i preduzmu potrebne mjere kako bi se stvorio odgovarajući ekonomski prosperitet za razvoj ženskog preduzetništva.

Tokom dva radna dana, organizovane su sesije u kojima su učesnici XVIII CPF-a diskutovali na teme „Planirani i postignuti rezultati“, „Uloga lokalne samouprave u razvoju ženskog biznisa“ i „Pozitivne prakse i preporuke za razvoj ženskog preduzetništva“.

Forumu su prisustvovali predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije, kao i OEBS-a, RCC-a, GTF-a, EBRD-a, Programa za demokratizaciju, Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR), Investiciono razvojnog fonda Crne Gore (IRF), te lokalnih samouprava, poslodavačkih udruženja i ženskih poslovnih asocijacija iz Crne Gore. Takođe, na skupu su predstavljene i dobre poslovne prakse kompanija iz Crne Gore i Hrvatske.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s