Posted on

Održan sastanak sa direktorom Uprave za inspekcijske poslove Božidarom Vuksanovićem

Održan sastanak sa direktorom Uprave za inspekcijske poslove Božidarom Vuksanovićem

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa direktorom Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore Božidarom Vuksanovićem.

Tokom sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici Privrednog kluba Cetinja, više riječi bilo je o aktivnostima u sferi inspekcijskih poslova, ali i o budućim koracima, koji podrazumijevaju i dodatno intenziviranje saradnje.

Govoreći o ključnim momentima iz navedene oblasti na području Cetinja, gradonačelnik Bogdanović posebno je istakao aktivnosti u istorijskom jezgru, koje je kandidat za upis na UNESCO Listu zaštićene svjetske baštine. U tom kontekstu, on je naglasio kako na problem devastacije navedenog lokaliteta još nije stavljena tačka i da, imajući u vidu aktuelnu kandidaturu, u narednom vremenu treba nastaviti sa inspekcijskim poslovima u tom kontekstu.

Gospodin Vuksanović predložio je potpisivanje Sporazuma o saradnji Uprave za inspekcijske poslove i Prijestonice Cetinje, na osnovu kojeg bi bio obrazovan koordinacioni tim sa lokalnog i državnog nivoa. Ključne aktivnosti tog tima, kako je naglašeno, odnosile bi se na stanje u istorijskom jezgru grada, te bi navedena saradnja tekla tokom cjelokupnog procesa kandidature Cetinja za upisna UNESCO listu.

Taj je prijedlog prihvaćen, te je gradonačelnik Bogdanović naglasio kako će sporazum o partnerstvu biti potpusan već naredne sedmice.

Tokom sastanka, naglašena je i izuzetna saradnja Turističke organizacije Prijestonice Cetinje sa turističkom inspekcijom, dok je poseban dio razgovora posvećen sektoru privrede. U tom pogledu, predstavnici Privrednog kluba Cetinja posebno su akcentovali dobar odnos sanitarne inspekcije sa proizvođačima hrane na području Cetinja.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s