Posted on

Ministar Ivanović tokom radnog doručka razgovarao sa novinarima

 

GetImage

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovalo je treću godinu zaredom, tokom avgusta, radni doručak za predstavnike medija u Crnoj Gori. Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof.dr Petar Ivanović u uvodnom obraćanju novinarima saopštio je podatke koji pokazuju pozitivne trendove u oblasti primarne poljoprivredne proizvodnje, kao preduslova za jačanje prerade u Crnoj Gori, kroz predstojeće projekte IPARD like 2 i IPARD od 2016. godine.

Posebno je istakao pozitivna kretanja u sektoru pčelarstva, stočarstva, proizvodnje i otkupa sirovog mlijeka i interesovanja preduzeća iz drvne industrije za otvaranje novih radnih mjesta. Ministar je podsjetio i na povećanje površina pod zasadima ratarskih kultura, duvana, vinove loze, voćnih vrsta, zatim u maslinarstvu, povrtarstvu, proizvodnji ljekovitog i aromatičnog bilja. On je posebno istakao da ne smije biti kompromisa kada je riječ o kvalitetu domaćih proizvoda, odnosno da kvalitet treba da bude opredjeljenje u budućem razvoju crnogorske poljoprivrede.

Odgovarajući na pitanja novinara vezana za izmjene Zakona o maslinarstvu i povlačenje Zakona o vinu, Ministar je pojasnio da je upravo strah od usvajanja standarda kvaliteta razlog zbog čega ti propisi još nisu usvojeni, ali da se nada da će se promijeniti odnos i da biti usvojeni. Ministar je odgovarao i na pitanja novinara o uvozu i izvozu pojedinih proizvoda, postojanju uvozničkog lobija koji, kako tvrde pojedini proizvođači, guši domaću proizvodnju, problemima navodnjavanja tokom sušne sezone i druga pitanja.

Transkript ministrovog izlaganja i video materijal sa radnog doručka možete preuzeti i pogledati u nastavku.

Opširnije na: http://www.minpolj.gov.me/vijesti/151643/Ministar-Ivanovic-tokom-radnog-dorucka-razgovarao-sa-novinarima.html

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s