Posted on

Na Cetinju održana prezentacija programa podrške razvoju preduzetništva

Na Cetinju je danas održana prezentacija programa Podrške razvoju preduzetništva radi pružanja finansijske i nefinansijske podrške zainteresovanim licima koja planiraju da otpočnu sopstveni biznis ili da unaprijede postojeće poslovanje.

Prezentacija programa Direkcije za razvoj malih i srednjih preduzeća i Investiciono razvojnog fonda Crne Gore, održana je u Prijestonici Cetinje, uz prisustvo velikog broja zainteresovanih građana.

Uoči prezentacije, prisutnima su se obratili gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i direktor Direkcije za mala i srednja preduzeća Aleksandar Pavićević.

– Kako je podrška razvoju biznisa i otvaranje novih radnih mjesta prioritet u radu naše gradske uprave, onda ova kreditna linija predstavlja još jedan kvalitetan mehanizam u tom pravcu. U tom kontekstu, kroz ovaj vid podsticaja, zajedno sa Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, nudimo još jedan povoljan finansijski instrument za podršku preduzetništvu u našem gradu – naglasio je gradonačelnik Bogdanović.

foto14091

Direktor Direkcije za mala i srednja preduzeća Aleksandar Pavićević istakao je kako je kreditna linija na Cetinju dostupna pod posebnim povoljnostima, ali i da je prevashodno namijenjena početnicima u biznisu, odnosno preduzećima koja postoje do 12 mjeseci.

– Ovaj program, prije svega, nudi povoljne uslove finansiranja u pogledu kamate, ali i u dijelu ročnosti. Naime, kamatna stopa iznosi svega dva odsto, uz rok otplate do 12 godina, pri čemu grejs period iznosi čak četiri godine – rekao je Pavićević.

Tokom prezentacije, naglašeno je kako je kreditna linija namijenjena početnicima u biznisu i malim i srednjim preduzećima sa godinu ili kraćim periodom poslovanja, malim preduzećima koja su u stopostotnom privatnom vlasništvu, koja su osnovana i posluju u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, budućim preduzetnicima koji žele da razviju preduzetničke ideje, ženama koje žele da pokrenu sopstveni biznis, licima sa invaliditetom, kao i licima koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Visina kredita iznosi do 50.000 eura, uz kamatnu stopu od dva odsto na godišnjem nivou i rok otplate do 12 godina. Kako je već navedeno, grejs period iznosi do četiri godine.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s