Posted on

Prvi sigurni koraci: Počela akcija prikupljanja sredstava za bolnicu “Danilo I”

 

Izvršni direktor Privrednog kluba Cetinja Ivan Mijušković i izvršni direktor NVO Aktivna zona Miloš Marković potpisali su danas sporazum o saradnji te dvije organizacije. Potpisivanje tog dokumenta upriličeno je u okviru akcije “Prvi sigurni koraci” čiji je cilj prikupljanje sredstava za Ginekološko-akušersko odjeljenje Opšte bolnice ”Danilo I” na Cetinju.

Te dvije organizacije su se, kako je saopšteno, obavezale da će raditi na promociji vrijednosti humanosti, solidarnosti, korporativnog davanja i ulaganja u zajednicu, kako bi se afirmisalo društveno-odgovorno poslovanje.

Saradnja će se ogledati i u međusobnom promovisanju aktivnosti, tehničke podrške i saradnje na rješavanju problema u lokalnoj zajednici. Cilj je i da se u budućoj saradnji obije organizacije zalažu za poboljšanje saradnje privrednog i nevladinog sektora, kao i saradnje sa lokalnom samoupravom.

Privredni klub Cetinja je novoformirana organizacija koja okuplja gotovo sve privrednike sa područja Prijestonice i ima za cilj afirmaciju i pomoć privrednim subjektima u svim oblastima, među kojima su pružanje stručne podrške, savjetodavne i druge pomoći u različitim područjima i djelatnostima sa ciljem zaštite prava članova Kluba.

Akciju prikupljanja sredstava za bolnicu “Danilo I” inače realizuje Fondacija mladih, a koordinatorka Fondacije Dragana Popivoda je zadovoljna što je privredni sektor iskazao interesovanje za konkretizovanje saradnje sa nevladinim sektorom i što će plodovi te saradnje biti vrlo korisni za zajednicu.

“Fondacija mladih neće tražiti sredstva od inostranih donatora za rješavanje problema u svojoj zajednici, već će angažovati sve lokalne društvene aktere u procesu stvaranja svoje održivosti i samim tim ojačati svoj uticaj na rješavanje zajedničkih problema”, kazala je Popivoda.

Fondaciju mladih, podsjetimo, osnovala je NVO Aktivna zona u okviru programa ”Akademija održivosti”, čiju realizaciju finansira Fond za aktivno građanstvo. Prva donatorska akcija koju realizuju je prikupljanje sredstava za opremanje Ginekološko-akušerskog odjeljenja u Bolnici ”Danilo I”, odnosno nabavka CTG aparata, modernog osvjetljenja za operacionu salu i instrumenata.

Akcija će trajati do kraja godine, a pored mogućnosti uplate donacija na žiro račun 550-16576-19 kod Societe General Montenegro banke, u svim većim objektima na Cetinju postavljene su kutije u koje građani mogu donirati novac.

 

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s