IRF pokrenuo program kreditiranja visokoškolaca

Posted on

Investiciono-razvojni fond je pokrenuo beskamatnu kreditnu liniju za nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG, a imaju fakultetsko obrazovanje.

Odobreni projekti biće kreditirani beskamatno, odnosno kamata iznosi 0 odsto, grace period traje do četiri godine, rok otplate je do 12 godina, a maksimalni iznos kredita je do 50.000 eura, za preduzetnike do 30.000.

Namjera je da se ovoj ciljnoj grupi posveti posebna pažnja kako bi se obezbijedio viši stepen uključivanja u preduzetništvo i stvaranje uslova za zaposlenje nezaposlenih visokoškolaca.

Iz IRF-a su kazali da su u 2015. godini, finansirajući projekte vrijednosti 117,1 miliona eura, otvorili 1.889 novih radnih mjesta i sačuvali 2.766 postojećih radnih mjesta, te naglasili da takvi postignuti rezultati govore u prilog tvrdnji da je IRF kao institucija ozbiljno pristupila svojim ciljevima i da je uvijek konkurentna ostalim finansijskim institucijama u državi http://www.iper.org.me/me/content/irf-pokrenuo-program-kreditiranja-visokoskolaca

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s