Poziv za početnike u biznisu da se prijave za obuku u renomiranim stranim kompanijama

Posted on

Privredna komora Crne Gore, u okviru realizacije projekta Erasmus, uputila je poziv preduzetnicima početnicima da se prijave za obuku u renomiranim stranim kompanijama.

Poziv je upućen osobama sa preduzetničkim ambicijama koje još nijesu započele biznis ili ga imaju ne duže od tri godine, da iskoriste šansu za odlazak na praktičnu obuku u renomirane inostrane kompanije.

Troškove boravka i stručnog usavršavanja u inostranstvu, koji može trajati do šest mjeseci, pokriva budžet projekta.

Procjenu i odabir najboljih aplikacija, odnosno biznis planova, koje će kandidati podnositi, vrši Privredna komora kao jedina posrednička organizacija za Erasmus projekat, koji Evropska komisija realizuje u okviru Programa za konkurentnost malih i srednjih preduzeća (COSME).

Crna Gora će tokom trajanja projekta, do 31. janura 2017. godine, poslati na praktičnu obuku osam početnika u biznisu.

U inostranstvu će, kako navode iz Komore, crnogorski preduzetnici početnici biti u prilici da dobiju nova znanja o najboljim načinima pokretanja i upravljanja malim i srednjim preduzećem, unaprijede međunarodne veze i upoznaju inostrana tržišta, steknu uvid u poslovno okruženje i upoznaju se sa zakonskim okvirom zemlje u kojoj se realizuje obuka.

Program je namijenjen i crnogorskim preduzetnicima koji vode sopstveni biznis duže od tri godine, a spremni su da budu domaćin preduzetnicima početnicima iz drugih zemalja, da im prenesu znanje i iskustvo neophodno za uspješno vođenje preduzeća.

Stoga iz Komore pozivaju iskusne poslovne ljude koji imaju biznise duže od tri godine da učestvuju u projektu kao domaćini preduzetnicima-početnicima iz inostranstva.

Sve informacije o uslovima i postupku podnošenja online prijava za odlazak na obuku u inostranstvo za preduzetnike – početnike i preduzetnike – domaćine dostupne su na web adresi Erasmus projekta, kao i na internet stranicama Privredne komore Crne Gore.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s