Okrugli sto sa privrednicima iz sjevernog regiona

Posted on

Okrugli sto sa privrednicima iz sjevernog regiona

Preduzeća su nosioci razvoja privrede, rasta zaposlenosti i ekonomskog napretka sjevera Crne Gore i zato im se moraju omogućiti bolji uslovi za brže i lakše poslovanje, kao i za ukupnu održivost, zaključeno je na okruglom stolu „Bez barijera. Da posao ne stoji“ koji su organizovale Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Opština Bijelo Polje, u partnerstvu sa Ministarstvom finansija i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, uz finansijsku podršku Britanske ambasade u Podgorici.

Okrugli sto sa privrednicima iz sjevernog regiona Crne Gore otvorili su generalna direktorica Direktorata za finansijski sistem i unapređenje poslovnog ambijenta,Ministarstvo finansija Bojana Bošković, potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Abaz Kujović i generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović.

Radni dio skupa karakterisala je veoma otvorena diskusija. Konstatovano je da podrška razvoju preduzeća, unapređenje poslovnog ambijenta, smanjenje administrativnih i transakcionih troškova, uspostavljanje predvidljive legislative, izgradnja institucija, veća efikasnost administracije, kao i istovjetan tretman svih privrednih aktera mora biti cilj budućeg djelovanja u svim lokalnim samoupravama.

Zatvarajući događaj u Bijelom Polju, moderator Milika Mirković je istakao da će zaključci sa okruglog stola biti rezimirani u okviru rezultata cjelokupnog javnog dijaloga pokrenutog tokom kampanje „Bez barijera. Da posao ne stoji!“, a potom poslati na razmatranje Savjetu za unapređenje poslovnog ambijenta, regulatornih i strukturnih reformi koji će .

Okrugli sto u Bijelom Polju je dio aktivnosti kampanje „Bez barijera. Da posao ne stoji!“ u okviru projekta “Uprava po mjeri građana i biznisa”, koji Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) sprovodi u saradnji sa Ministarstvom finansija, uz finansijsku podršku Britanske ambasade u Podgorici. Događaj je organizovan u saradnji sa Unijom poslodavaca Crne Gore i Opštinom Bijelo Polje.

Učesnici današnjeg skupa bili su privrednici koji posluju na sjeveru Crne Gore, predstavnici opština Bijelo Polje, Žabljak i Berane, kao i predstavnici institucija koje partnerski sprovode kampanju „Bez barijera. Da posao ne stoji!“.

Pozivamo sve privrednike da daju svoj doprinos unapređenju poslovnog ambijenta tako što će putem portala www.bezbarijera.me anonimno prijaviti biznis barijere sa kojima se suočavaju i predložiti rješenje za prevazilaženje tih prepreka.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s