Poslovna politika IRF-a odgovara potrebama crnogorskih privrednika

Posted on

Rezultati anketnog istraživanja iz 2015. godine pokazali su da poslovna politika koju vodi IRF apsolutno odgovara potrebama crnogorskih privrednika.

O kvalitetu usluga koje IRF nudi svjedoči podatak iz istraživanja da je gotovo 70% ispitanika, na pitanje koliko su korisnici kreditnih sredstava zadovoljni uslugama koje pruža IRF, odgovorilo da su veoma zadovoljni finansijskim uslugama koje su dobili od IRF-a.

Koliko su korisnici kreditnih sredstava generalno zadovoljni uslugama koje pruža IRF?

Saop1Graph1

O tome koliko i u kojoj mjeri su korisnici usluga IRF-a zadovoljni kreditnim uslovima koje Fond pruža govore sljedeći rezultati anketnog istraživanja:

–        Rokovima otplate kredita i grejs periodom je zadovoljno više od 90% korisnika kreditnih sredstava IRF-a, a više od 80% ispitanika zadovoljno je kamatama.

Koliko su klijenti zadovoljni kreditnim uslovima koje pruža IRF?

 Saop1Graph2

Crnogorski privrednici su istakli da ključni razlog opredijeljenja saradnje sa IRF-om je to što su kamatne stope, rokovi otplate i grejs period koje nudi Fond najpovoljniji na tržištu kapitala.

Ovakvi rezultati istraživanja pokazuju da je IRF svoju kreditnu djelatnost usmjerio prema razvoju malih i srednjih preduzeća omogućavajući im lakši pristup sredstvima u svim fazama njihovog razvoja. Svojim instrumentima i najpovoljnijim kreditnim uslovima u regionu, kreiranim po želji tržišta, kreditne linije IRF-a su usmjerene ka ispunjavanju različitih potreba MMSP-a.

Koliku sigurnost klijentima daje poslovanje sa IRF-om pokazuje podatak da gotovo 75% klijenata IRF-a procjenjuje kako će njihov biznis, u narednih pet godina, zabilježiti značajan rast. Ako se porede očekivanja privrednika koji nijesu klijenti IRF-a, vidi se da je među korisnicima usluga IRF-a prisutan visok stepen optimizma u pogledu budućnosti njihovih biznisa.

Kako crnogorski privrednici ocijenjuju perspektivu svog biznisa na srednji rok (u narednih 5 godina)?

Saop1Graph3

Naime, ovim istraživanjem IRF je imao za cilj da, pored ostvarenih rezultata poslovanja u 2015. godini, sagleda i prezentuje iskustva crnogorskih privrednika i okolnosti pod kojima je ostvarivao svoju misiju u proteklom periodu ocijenivši je kao najboljom potvrdom o kvalitetu sopstvenog poslovanja.

izvor: http://www.irf.cg.me

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s