Ministar Ivanović na konferenciji za medije najavio poziv za IPARD-like 2

Posted on

MPRRMinistar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof. dr Petar Ivanovićnajavio je danas da je spreman javni poziv za IPARD-like 2 koji će biti otvoren od 1. marta do 31. maja 2016. godine. Ministar je kazao da će ovaj poziv za bespovratnu podršku namijenjen izgradnji i jačanju prerađivačkih kapaciteta u poljoprivredi, sa ukupnim iznosom od 5,2 miliona eura za bespovratnu podršku.

Na redovnoj konferenciji za novinare, Ministar je saopštio i da su u okviru mjera podrške iz Agrobudžeta objavljena tri poziva za predavanje zahtjeva za ostvarivanje prava na podršku, a da će tokom naredne sedmice biti objavljeno još 17 javnih poziva, sve u cilju nastavka transparentnosti rada Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ministar je govorio i o mogućim posledicama i efektima usvojenog zakona o doživotnim naknadama za majke sa troje i više djece na ostvarivanje prava na podršku za poljoprivredna gazdinstva koja su bila registrovana na žene koje su se u međuvremenu ispisale iz registra poljoprivrednika.

Ministar Ivanović odgovorio je i na pitanja novinara o navodnom obećanju radnicima DKP-a vezano za isplatu otpremnina i povezivanje radnog staža, kao i optužbama da posjećuje samo opštine u kojima je DPS na vlasti.

izvor: http://www.minpolj.gov.me/vijesti/158233/Ministar-Ivanovic-na-konferencije-za-medije-najavio-poziv-za-IPARD-like-2.html

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s